سامانه شاهکار چیست

سامانه شاهکار چیست

سامانه شاهکار چیست؟

به دستور سازمان تنظیم مقررات رادیویی از تاریخ ۰۱/۰۹/۱۳۹۶ هنگام ثبت نام مشترک جهت دریافت سرویس های اینترنتی،می بایست اطلاعات مشترک از جانب شرکت اپراتور در سامانه شاهکار ثبت گردد.

 

 

 

 

سامانه شاهکار وظیفه احراز هویت سرویس هایی از قبیل سیم کارت ها ، خطوط ثابت تلفن و اشتراک های اینترنت ، SAP  و PAP ، Mobile Wi-Fi و … را بر عهده دارد و در راستای هدف افزایش امنیت و … تولید شده است.

 

 

 

 

 

ثبت اطلاعات مشترک در شاهکار به صورتی می باشد که یک کد اختصاصی در بین تمام اپراتورها به مشترک اختصاص می یابد و تا زمانی که این کد از طرف هر شرکت اپراتور فعال باشد ( حتی با وجود تخلیه پورت از مرکز ) امکان راه اندازی اینترنت ( رانژه) از شرکت جدید امکان پذیر نیست لذا برای راه اندازی اینترنت از شرکت اپراتور دیگر باید کلاسه شاهکار شرکت اپراتور قبلی توسط همان اپراتور غیر فعال یا حذف گردد.

 

 

چرا سامانه شاهکار ایجاد شد؟

 

 

 

 

با ورود سرویس‌دهندگان جدید در ساختار شبکه‌ی ارتباطی کشور، مسئله‌ی یکپارچه‌سازی، احراز اصالت، کنترل و نظارت بر روی فعالیت‌های سرویس‌دهندگان و خدمات ارائه‌شونده به آنان به یکی از دغدغه‌های سازمان‌های نظارتی تبدیل گردیده است.

 

 

 

 

در این میان صدور سیم‌کارت‌ها و سرویس‌های اشتراک اینترنت متعدد برای افراد مختلف توسط سرویس‌دهندگان و عدم وجود سازوکاری واحد، جهت اعتبارسنجی صحت اطلاعات مرتبط با هویت‌های اظهاری و یکپارچه‌سازی منحصربه‌فرد آن، یکی از مشکلات حال حاضر و اولویت‌دار برای سازمان نظارتی همچون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی است.

 

 

 

 

 

 

سامانه شاهکار با هدف یکپارچه‌سازی و احراز اصالت سرویس‌گیرندگان سرویس‌های ارائه‌شونده توسط سرویس‌دهندگان طراحی و پیاده‌سازی‌ شده است.

 

 

 

 

به دستور سازمان تنظیم مقررات رادیویی از تاریخ فروردین 1396 هنگام ثبت نام مشترک جهت دریافت سرویس های اینترنتی، می بایست اطلاعات مشترک از جانب شرکت اپراتور در سامانه شاهکار ثبت گردد.

 

 

 

 

شبکه احراز هویت کاربران چگونه کار می کند؟

 

 

 

 

 

 

 

ثبت اطلاعات مشترک در شاهکار به صورتی می باشد که یک کد اختصاصی در بین تمام اپراتورها به مشترک اختصاص می یابد و تا زمانی که این کد از طرف هر شرکت اپراتور فعال باشد (حتی با وجود تخلیه پورت از مرکز) امکان راه اندازی اینترنت (رانژه) از شرکت جدید امکان پذیر نیست لذا برای راه اندازی اینترنت از شرکت اپراتور دیگر باید کلاسه شاهکار شرکت اپراتور قبلی توسط همان اپراتور غیر فعال یا حذف گردد.

 

 

 

 

 

 

این سامانه سرویس های بینظیری را در اختیار اپراتورها قرار می دهد که در ادامه به آن می پردازیم:

  • این سرویس اطلاعاتی از تعداد سیم کارت های تلفن همراه در اختیار اپراتورها قرار می دهد.
  • سامانه شاهکار بعنوان واسطی بین مراجع تطبیق هویت و اپراتورهای مخابراتی عمل می کند.
  • اطلاع از سرویسهای مخابراتی مانند اینترنت پرسرعت، تلفن ثابت ویپ یکی دیگر از ویژگی های این سامانه می باشد.
  • همچنین این سامانه اطلاعاتی از شماره تلفن های همراه به نام مشترکین را به اطلاع اپراتورها می رساند.
  • این سامانه ثبت سرویس های ارتباطی را به  مشترکین خود اطلاع می دهد.
  • این سامانه براحتی می تواند شناسه سرویس و شناسه هویتی را با هم تطبیق کند.

 

 

 

 

معاون وزیر ارتباطات،ناظمی : کسانی که از سرویس شاهکار استفاده نمی‌کنند،نمی‌خواهند هزینه‌ای متقبل شوند!!

ارسال دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد